Smaken av høst
Vi feirer de vakre fargene, den friske luften, peiskosen og ikke minst at vi får inn de beste råvarene og at fjellet kryr av bær. Du kan glede deg til flott fjellturer og fantastiske måltider preget av råvarene høsten bringer oss.
Ole Martin Alfsen lørdag 31. august kl. 18:00
Lørdag kveld, 31. august kl. 18:00, blir en ekstra hyggelig aften og vi gjenopptar suksessen fra mai. Sammen med kokk og vinkelner Ole Martin Alfsen, har vår dyktige kjøkkensjef komponert en forførende 4-retters meny som harmonerer perfekt med en nøye utvalgt samling av Ole Martins enestående viner. Denne kvelden er en feiring av smak og aroma, presentert gjennom en intim vinsmaking og en uforglemmelig middagsopplevelse. La oss forføre dine sanser og invitere deg til en reise gjennom gastronomiens og vinens verden, alt i den varme og innbydende atmosfæren i Kongsgaard Restauranten.
Dato: helgen 28. august til 1. september.
Pakketilbud overnatting:
Overnatting, valg av lunsj (velg mellom matpakke og lunsj i Peisestuen Mat- og Vinbar), 4-retters smaksopplevelse med vin og Ole Martin Alfsen lørdagen. Dersom du ønsker å komme før lørdagen, får du også dagens 3-retters middag de andre dagene.
Pris fra 3093,- per person i dobbeltrom.
Book pakken her.
Smaksopplevelsen lørdag
Ønsker du å kun bli med på 4-retters smaksopplevelse med vin og Ole Martin Alfsen 31.08. kl. 18:00?
Pris: 1595,- per person. Vinen som er en del av smakingen er inkludert.
Reserver ditt bord her.
Betingelser:
Fri avbestilling inntil kl. 16:00 7 dager før ankomst.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen på besøk!
Mer om Ole Martin og OMA vin
Ole Martin Alfsen er kokk og vinkelner med lang, bred og variert erfaring innen mat og drikke. Etter at han tok Vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker, mat og vinbøker og en ren vinbok; «Piemonte» sammen med Merete Bø.
Alfsen lanserte sin første vin; OMA Barbera d’Alba høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso. Denne etablerte seg raskt i basissortimentet på Vinmonopolet og er fremdeles å finne i kategori 3. Øvrige sortiment er i BU, men mange av vinene er allikevel å finne på mange vinmonopolutsalg.
Modellen OMA Vin jobber etter, er først å finne og definere gode produsenter det er ønskelig å jobbe med. «Jeg tar da gjerne kontakt med en helt spesifikk ide om en vin eller et prosjekt det kunne være spennende å gjennomføre hos produsenten. En vin som er i tråd med, eller tar utgangspunkt i produsentens stil og kvalitet, men som allikevel skiller seg fra deres portefølje. Jeg definerer type fermentasjon, lagring og jeg vil som utgangspunkt alltid blende vinen min selv, slik at den er å tråd med min stil og mine preferanser»
Pr idag teller porteføljen 16 produkter og fler spennende lanseringer er på vei.
Se viner tilgjengelige på vinmonopolet her.
Vin Samarbeidspartner
OMA Gravenstein Sider 2022 Kvestad
OMA Pet Nat (Bio) 2022 Loimer
Grüner OMA (Bio) 2022 Loimer
OMA Pfalz Riesling (Øko) 2022 Willa Wolf
OMA Trebbiano d’Abruzzo (Bio) 2022 Passione Natura
OMA Alvarinho 2022 Quinta de Melgaco
OMA Branco Vinho Verde 2022/23 Quinta de Melgaco
OMA 2021 (Utsolgt- ny årgang på vei) BlankBottle, SA
Xin OMA Rosé 2022 Oenops Wines
OMA Barbera d’Alba 2022 G Rosso
OMA Piemonte Rosso BiB 2022 Mignanego
XIN OMA ρουμπίνι 2021 Oenops Wines
OMA Blaufränkisch (Bio) 2020 Heinrich
OMA Pinot Noir 2021 Le Bon Climat Vineyard ABC (finnes også I MAGNUM)
OMA Fox Hill Red 2022 Broc Cellars
OMA O10MA Colheita Port 2013 Warre’s /Symington
OMA Armagnac Dom De Bachala 2002 Darroze