Høstferien uke 40

27. september til 6. oktober inviterer vi til høstferie på Danebu Kongsgaard. Du kan nyte fantastiske fjellturer og høstmenyer i Peisestuen Mat- og Vinbar og i Kongsgaard Restauranten.

Husk å ta en tur innom vårt galleri for å oppleve den flotte fotoutstillingen av Jotun Fotoklubb.

Se åpningstider ved å klikke her.

Book ditt opphold ved å klikke her.

Ferierabatten på Hike and Dine og Sleep and Dine:
Bo hos oss i 3 døgn eller mer inkl frokost og dagens 3-retters middag, og få 15% rabatt.
Hike and Dine: fra 5793 per person i dobbeltrom (inkluderer også matpakke).
Sleep and Dine: fra 5464,- per person i dobbeltrom.

Vinsmaking lørdag 5. oktober kl. 16:30
Lørdag 5. oktober blir det vinsmaking med Gus Dale fra vingården Elgin Vintners. Til vinsmakingen får du servert et utvalg ost og spekemat fra Valdres. Les mer Gus Dale og Elgin Vintners lengre ned på denne siden.
Pris vinsmaking med lokal snacks: 595,- per person
Reserver din plass ved å klikke her og skriv vinsmaking som sted.

Peisestuen Mat- og Vinbar

I Peisestuen Mat- og Vinbar serverer vi lunsjmeny fra kl. 13:00 til kl. 16:00, og fjellplank og ost- og spekematfat fra kl. 13:00 til kl. 20:00 hver dag hele uken.

Drop-in er hjertelig velkomment, men om du ønsker å sikre deg plass på et gitt tidspunkt anbefaler vi å reservere bord.

Det er også fint mulig å sitte på terrassen, men vi reserverer ikke bord der.

Kongsgaard Restauranten

I Kongsgaard Restauranten serverer vi dagens 3-retters middag basert på lokale råvarer kl. 19:00 hver dag fra fredag 27. september til lørdag 5. oktober. Menyene er utformet av kjøkkensjef Gøran Bring.

Bord reserveres ved å klikke her.
Husk å gi oss beskjed om eventuelle allergener ved reservasjon slik at vi kan tilpasse menyen.

Vinsmaking lørdag 5. oktober kl. 16:30

Lørdag 5. oktober blir det vinsmaking med Gus Dale fra vingården Elgin Vintners. Til vinen serveres et utvalg ost og spekemat fra Valdres.

Pris vinsmaking: 595,- per person

Reserver din plass ved å klikke her.

Om Elgin Vintners

I hjertet av Elgin Valley, innrammet av vinranker og frukthager med epler og pærer, og omkranset av Kogelberg- og Hottentots Holland-fjellkjedene, ligger hjemmet til Elgin Vintners på gården Elgin Orchards, som stammer fra 1890.

Augustus (Gus) Dale har blitt utnevnt til vinmaker og forretningsleder ved Elgin Vintners. Han bringer med seg erfaring fra Burgund og en lidenskap for kjølig klimavinproduksjon, som er Elgins signatur. Dale, 51, utdannet seg og tilbrakte sine første år som vinmaker i Burgund, hvor han produserte Chardonnay og Pinot Noir og utviklet sin entusiasme for vinregioner med kjøligere klima og en spesiell interesse for bærekraftig jordbruk og vinproduksjon.

Han beskriver sin nye, multifasetterte rolle ved Elgin Vintners som “en mulighet som kommer én gang i livet, til å lage noen av de mest ettertraktede vinene i Sør-Afrika.” “Målet mitt er til syvende og sist å kunne produsere konsekvent gode viner fra kjølig klima, med Pinot Noir tronende på toppen av pyramiden.”

Siden han bosatte seg permanent i Cape i 2006, har han målrettet søkt etter regioner med kjøligere klima, og jobbet seks år i Hemel-en-Aarde og et tiår i Helderberg-området i Stellenbosch. Dale har hatt stillinger som vitikulturist og vinmaker, samt gård- og forretningsleder, for vinprodusenter inkludert Paul Roos Wine, The Winery of Good Hope, og La Vierge’s Babylon gård.

Hans nyeste stilling var som general manager og vinmaker på en eiendom i Overberg-regionen nær Shaw’s Pass. I tillegg til vinmaking, vil Dale overvåke vingårdsdriften og styre hele virksomheten til Elgin Vintners, inkludert markedsføring og distribusjon av vin samt gårdenes gjestfrihetstilbud med smakerom, Elgin Vintners Country House og arrangementssted.

“I flere år har jeg vært fascinert av å følge Elgin Vintners’ reise på avstand. De siste fem årene, spesielt siden Marindas ankomst, har det vært en tydelig forbedring i vinens kvalitet, produktfokus og utvikling, samt den helhetlige tilnærmingen til å bygge en bærekraftig agri-business. Resultatene har vært imponerende og inspirerende, med Elgin Vintners økende markedsandel både nasjonalt og internasjonalt,” sa Dale.

Elgin Vintners medeier James Rawbone Viljoen sa at vinhusets partnere ser frem til å jobbe med Dale “når han setter sitt eget preg på et veldig solid fundament lagt av Marinda.” “Gus har bevist erfaring i å håndtere vingårder og vinproduksjon, og å utvikle mennesker for å oppnå sitt fulle potensial. Hans erfaring fra finvinhandel, håndtering av vinexporter og luksusturisme vil være til stor hjelp for å drive bærekraftig vekst for Elgin Vintners,” sa Rawbone-Viljoen.

Dale sa at flyttingen til Elgin “føles som hjemme”. “Elgin Vintners er fint plassert på veien til suksess, og mitt ønske er å være den neste personen i rekken for å føre stafettpinnen videre. Det viktigste målet vil være at virksomheten er økonomisk sunn med sterke arbeidsforhold og en fremtidsrettet visjon, som resulterer i et utmerket produkt som oppnår internasjonal anerkjennelse, samtidig som det tilbyr en sunn og tilfredsstillende livsstil for alle involverte – fra vinstokkene til bordet.”

Klikk her for å lese mer om Elgin Vintners.

Reserver din plass ved å klikke her.

 

Våre hyttegjester finner også mer og relevant info for seg ved å klikke her.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen på besøk!